NE AZT KÉRDEZZÜK

PÁRATLAN OLDAL - LXII. évfolyam, 42. szám, 2018. október 19.

...mit tehet az unió értünk, hanem azt, mit tehetnénk mi az unióért. Az EU mindent elkövetett azért, hogy kimentse Magyarországot az államhatalmon lévő korrupt soviniszták karmai közül. Elkészült és nagy-nagy többséggel elfogadtatott a Sargentini-jelentés, megindult a 7. cikkely-procedúra, a Néppárt több korifeusa jelezte, hogy Orbánt ki kell penderíteni a demokrata konzervatívok közül. Nincs nap az európai médiában a magyar miniszterelnök szapulása nélkül. Nincs hét Magyarország kormánya ellen indított kötelezettségszegési eljárás vagy OLAF-vizsgálat nélkül. Többet csak akkor tehetnének, ha Orbán is messzebbre menne. Ha például kicsit odébb tenné a határkerítést. Nem idébb, odább! Vannak jelek, hogy a felcsúti ördögfióka vágyálmai már érlelődnek, de még csak a felkészülés zajlik („újoncállítás” a kirúgott köztisztviselői karból, „haderőreform” a szultán segítségével).

A Néppártból való kiebrudalás hosszú ideje abszolút esedékes, azonban – főleg bajor-német oldalról – mindig volt valamilyen megfontolás, ami miatt a mi kis vezérünket nem ültették át a szamárpadba. Most, az uniós képviselő-választás néppárti sikere miatti aggodalmak csendesítik a magyar játékos elleni füttykoncertet. Nagyon valószínű ugyanis, hogy a Néppárt parlamenti többsége veszélybe kerül, és rendkívül sajnálatos módon úgy fest, hogy a Fidesz 22 képviselőt juttat ki Strasbourgba. És az már nagy szám. Akár a mérleg nyelve is lehet. Ezt az EU számára katasztrofális, alighanem végzetes helyzetet elsősorban a tisztességes szándékú magyar választók Európa iránti kötelessége volna megakadályozni. A közvélemény-kutatások egyöntetűen jelzik, hogy a magyarok nagy többsége uniópárti. A józan ész szerint tehát jók az esélyek. Sajnos a magukat ellenzékiként hirdető pártok, mozgalmak és szervezetek közül egyik sem látszik megérteni a helyzetet, még kevésbé képesek épkézláb módot keresni ahhoz, hogy a jövő tavaszi választáson érvényesüljön a meglévő többségi akarat!

 Az uniós választás megnyerése után elég volna egy fricska a kis vezér orrára, hogy a NER (vele együtt) eldőljön, mint Góliát a parittyakőtől. A fricska (esetleg saller) kiosztásához jövő ősszel jönne el az alkalom. Sajnos – ennek a lehetőségnek a fölismerése is meghaladni látszik ellenzéki politikusaink szakmai bölcsességét. Budapest önkormányzati elvesztése elvenné a korrupciós lehetőségek kilencven százalékát az Orbán családtól. A szavazói többség Budapesten nyilvánvaló, még idén tavasszal is bizonyítódott.  Nehéz így veszíteni, de ügyes balfácánkodással sikerülni szokott.

A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 30. szám, 2021. július 30.
LXV. évfolyam, 27. szám, 2021. július 9.
LXV. évfolyam, 26. szám, 2021. július 2.
Élet és Irodalom 2021