Az észrevehetetlen érzékeltetése

KÖNYVKRITIKA - LXII. évfolyam, 41. szám, 2018. október 12.

Nyerges Gábor Ádám: Be­ren­dez­ke­dés. Palimpszeszt Kult. Ala­pít­vány–Prae.hu, Budapest, 2018, 80 oldal, 2790 Ft

Nem csak az idősíkok, hanem a nézőpontok között is van átjárás, amivel a szövegek szintén a megszokás hatalmát akarják megtörni. A beszélő igyekszik kilépni a számára alapértelmezett nézőpontból, és kívülről figyelni magát. Ez történik abban a szerepversben, mely az író barátnőjének belső monológját közvetíti, miközben a kedves magáról az íróról elmélkedik: „elképzelem, hogy ő milyennek képzelhet épp, miközben verset ír, talán épp rólam” (44.).

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2019