Iván vádlija

PRÓZA - LXII. évfolyam, 41. szám, 2018. október 12.

A nevét öt hónapja minden pisilésnél felírom az ujjammal az ajtóra. Az iskolai vécéajtók tele vannak láthatatlan Iván felirattal. Arra gondolok, ha sokszor leírom, talán megtetszem neki. Most a nagyanyámnál ülök a vécén, és már tizennégyszer felírtam a nevét. A felnőttek veszekednek, mert anyám azt mondta, hogy az SZDSZ-re fog szavazni, mire apám a fejét fogta, istenem, hogy lehetsz ilyen. Végül nem mondta ki, milyen, mert a nagyanyám közbeszólt, a gyerekek menjenek be a szobába játszani, én viszont unom a Capitalyt. Iván akkor tetszett meg, amikor sítáborban az ágyon hasalt, kalimpált a lábával, és a vádliján az izom ide-oda mozgott. Neki van a legszebb vádlija. Szerintem azért, mert sokat focizik. Focista szeretne lenni

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 15. szám, 2017. április 13.
Élet és Irodalom 2019