Szép magyar versek Japánból

KÖNYVKRITIKA - LXII. évfolyam, 40. szám, 2018. október 5.

Kosztolányi Dezső: Japán versek. Sajtó alá rendezte és a tanulmányokat, jegyzeteket írta Kolozsy-Kiss Eszter. Szerkesztette Buda Attila. Kalligram Kiadó, Budapest, 2018, 712 oldal, 3990 Ft

Repkedő, szerteágazó érdeklődés, művészi figyelem (vagy inkább sejtés, a lényegi dolgokra való ráérzés képessége), és nem utolsó sorban bátorság kellett ahhoz, hogy Kosztolányi klasszikus japán műveket fordítson. Igaz, olykor saját magával is vitába került, megkérdőjelezte a fordíthatóságot, de végül arra jutott, hogy fordítani muszáj, még akkor is, ha konkrétan a japán versfordításairól eleinte azt gondolta, hogy nemhogy a fióknak, de egyenesen a szemétvödörnek készülnek.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 20. szám, 2019. május 17.
LXIII. évfolyam, 13. szám, 2019. március 29.
LXIII. évfolyam, 9. szám, 2019. március 1.
Élet és Irodalom 2019