Vérpadló

PRÓZA - LXII. évfolyam, 40. szám, 2018. október 5.

Szivaccsal törölte a vért a padlóról. Anikóm meg akkor harapott bele a vállamba. Kinézett a kukucskálón, és látta, hogy Pannika, a szomszédunk takarít, mossa fel a férje szeretőjének holtteste hagyta vörös nyomokat. Aztán már csak ölelt Anikóm, olyan szorosan, ahogyan csak tudott.

Az egész csak két órával korábban kezdődött. Kiabálást hallottunk a lépcsőházból. Kisiettem az előtérbe, a kukucskálón néztem ki. Annyit láttam, hogy egy fiatal nő dörömböl a szembeszomszéd ajtaján. Világos volt, hogy botrány lesz. Visszamentem a szobába, lefeküdtem Anikóm mellé, gyöngéden megpusziltam, mondtam, várjuk meg itt, hogy kiordibálják magukat. Aztán már csak a takarításkor tértünk vissza kukucskálni.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 19. szám, 2021. május 14.
LXIV. évfolyam, 40. szám, 2020. október 2.
LXIII. évfolyam, 37. szám, 2019. szeptember 13.
Élet és Irodalom 2021