TESTŐRÖK NÉLKÜL

PÁRATLAN OLDAL - LXII. évfolyam, 40. szám, 2018. október 5.

Testőrök nélkül, gyalogosan érkezett Orbán Viktor a Szolnoki Szigligeti Színházba – olvasom a Lokál címet viselő lapban. Az írásból később kiderül, hogy a miniszterelnök a Béres Gyógyszergyár szolnoki üzemavatójára érkezett a Tisza-parti városba, és csak beugrott, hogy meglátogassa a társulatot.

„Az illusztris vendégnek hamar híre ment a városban, néhány járókelő nem akart hinni a szemének, hogy valóban a miniszterelnököt látja” – folytatódik a cikk. „A színházi személyzet épp az esti főpróbára készült... A díszletmunkások szúrták ki őt először, mire a miniszterelnök hátrahagyva a hivatali modort, szelfizett a dogozókkal... A színház Face­book-oldalán megjelent képek is tanúsítják, hogy milyen örömmel fogadta a színház személyzete a kormányfőt.” Élükön természetesen Balázs Péter igazgatóval, hogy azért érzékeljük: nem teljesen spontán történt ez a beugrás. Rögtön beszélgetésbe is merültek egymással.

Az sejthető, hogy a Kedves Vezető nem minden színházba toppan be, ha épp a közelben jár. Az pedig tudható, hogy a Szolnoki Szigligeti Színház felújításra csaknem négymilliárd forint kormányzati támogatást kap a következő két évre.

Talán a Lokál hangvételétől nem idegen az érzésem: a szolnoki színházat és környékét a kultúrbéke lágy szellője lengi át.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2024