Spirál, szentimentalice

PRÓZA - TÁRCATÁR - LXII. évfolyam, 40. szám, 2018. október 5.

Ha mégsem a vénasszonyok nyarától van (a beszélgetés alatt ugyanis hirtelen kora őszből késő őszbe fordult az idő, eltelt pár [hó]nap), akkor vajon mitől lehet, kérdezte magától Au, de magának sem hitte el a kérdéseit sem, noha ő tudta a legjobban, hogy nem képes hazudni. Mitől lehet váratlanul, előzmények nélkül, mitől lehet, ha nem volt rá precedens, sem nyomasztó előjelek, mitől indulhat be a kínzó igazmondás-spirál, mitől, mitől, érdekes.

A lány még órákig beszélt Auhoz, Au pedig saját magához, hangtalanul, végül is ők maguk sem tudták, hol vannak (egyébként egy kilátóban voltak a város fölött, de ők ezt majd csak akkor tudják meg, amikor jelentősége lesz), és csak nézték a kilátást, aminek nem tudták az eredetét (hiszen nem tudták, hogy kilátóban vannak, csak egy gyökértelen, tájba ékeletlen kilátás lógott a levegőben előttük).

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 51-52. szám, 2018. december 19.
LXII. évfolyam, 47. szám, 2018. november 23.
LXII. évfolyam, 43. szám, 2018. október 26.
Élet és Irodalom 2019