Borotvaéles metszetek

KÖNYVKRITIKA - LXII. évfolyam, 39. szám, 2018. szeptember 28.

Metszetek bolsevizmusról, sztálinizmusról. Szerkesztette Gyarmati György és Pihurik Judit. Magyar Történelmi Társulat–Kronosz Kiadó–Állambiztonsági Iratok Történeti Levéltára, Budapest–Pécs, 2018, 287 oldal, 2800 Ft

E kötet a kiadói által 2017 áprilisában Szegeden megrendezett konferencián elhangzott előadások bővebb változatait, részletesebb ver­zióit tartalmazza. Távolról sem csak a szakemberek érdeklődésére tarthatnak számot e tanulmányok, hiszen (ahogy azt a szerkesztők az előszóban megfogalmazták) „a száz évvel ezelőtt rendszerré konstruált bolsevizmus – és annak sokféle változatot felmutató regionális modellje – még csak átmenőben van a kommunikatív, »forró« emlékezet tartományából a történeti múlttá válás felé”. (11.)

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 34. szám, 2020. augusztus 19.
LXIV. évfolyam, 24. szám, 2020. június 12.
LXIV. évfolyam, 7. szám, 2020. február 14.
Élet és Irodalom 2024