Orbán a kereszténydemokraták között

PUBLICISZTIKA - LXII. évfolyam, 38. szám, 2018. szeptember 21.

A Sargentini-jelentés olyat tett, amit uniós ügy nagyon ritkán szokott Magyarországon: olyan emberek emlegették úton-útfélen, akik feltehetően a legritkább esetben beszélgetnek EU-s politikáról. De nem magáról a jelentésről, a körülötte kialakult jogi hercehurcáról szeretnék most szólni. Erről rengeteget hallhattunk az elmúlt napokban, és fogunk is még sokáig. Főleg azt követően, hogy a hét elején Orbán Viktor miniszterelnök  napirend előtti felszólalásában bejelentette, a magyar kormány jogi útra tereli az ügyet, mert szerintük nem jogszerűen fogadta el az Európai Parlament (EP) a Magyarországot elmarasztaló jelentést. Sokkal inkább arról érdemes beszélni, miért nem a jelentés körüli ribillió az igazán fontos, hanem az Európai Néppárton (EPP) belüli, a magyar kormány megítélésében beállt változás. Egyáltalán nem biztos még, hogy a Fideszt kitaszítja magából az Európai Néppárt.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 46. szám, 2020. november 13.
LXIV. évfolyam, 39. szám, 2020. szeptember 25.
LXIV. évfolyam, 29. szám, 2020. július 17.
Élet és Irodalom 2024