EMBERT BARÁTJÁRÓL

PÁRATLAN OLDAL - LXII. évfolyam, 37. szám, 2018. szeptember 14.

Az interneten terjed egy családias hangulatú fotó, Orbán Viktor miniszterelnök és Németh Zsolt külügyi államtitkár elégedett, büszke mosollyal ölelkezik és feszít nyolc jól öltözött fiatalember gyűrűjében. A reklámfotó Tusványoson készült, és a kebelre ölelt fiúk a Schild & Vrienden nevű belga jobboldali ifjúsági szervezet vezetői, tagjai.

A szervezet belső működéséről a belga köztelevízió No Pano magazinja tett közzé információkat, amelyek szerint tagjai között rasszista és antiszemita szórólapokat terjesztenek. Ilyen például: Így kell felszedni a zsidó csajokat, és a mellékelt fotón egy lapátban egy kupac hamu látható. A tömörülés vezetője imádja a fegyvereket, és sulykolja, hogy előbb-utóbb szükség lesz az erőszakra, és erre nyilvánosan is ösztönzi a fiatalokat.

„A szervezetről szóló leleplező riport megjelenése után Dries Van Langenhove-t (a csoport vezetője – a szerk.) ma kirúgták a Genti Egyetemről, ahol eddig tanult. A rektor szerint a fajgyűlölet, a szexizmus, a fegyverhasználat, és az erőszakra buzdítás nem elfogadható a számukra.” (!!444!!!, 2018. szept. 6.)

Hogy miként került ez a válogatott legénység Tusványosra, azt nem nehéz kitalálni, a keleti, majd „türk” nyomulás mellett ez már rendszerszintű következmény. Ha így folytatódik az illiberális terjeszkedés, hamarosan kannibál törzsekkel is baráti kapcsolatba kerülhetünk.

Még valamiről szólni kell. A fotón Orbán nadrágjának derékvonala a hasa alján, és egy agyongyűrött ingben álldogál, mintha elfelejtettek volna a hátizsákjába pizsamát csomagolni, és otthonkájában aludta volna végig az éjszakát.

A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 26. szám, 2020. június 26.
LXIV. évfolyam, 17. szám, 2020. április 24.
LXIV. évfolyam, 15. szám, 2020. április 9.
Élet és Irodalom 2024