CIGÁNYÚT

PÁRATLAN OLDAL - LXII. évfolyam, 37. szám, 2018. szeptember 14.

Márki-Zay Péter cigányútra ment, a cigányság helyzetét kihasználva szavazótábort épít magának és az új pártjának – tartalmazza többek között a hódmezővásárhelyi Fidesz közleménye, amely így folytatódik: „Augusztus 20-án méltó ünnep megszervezése helyett fontosabb volt a magyarországi romák integrációjáról szóló beszélgetést rendezni. Valódi városfejlesztés helyett pedig a legfontosabb városvezetői törekvése, hogy cigány családokat költöztessen a megüresedő belvárosi ingatlanokba.”  Az már csak hab a tortán, hogy a Fidesz a helyi roma önkormányzat vezetőjét lemondásra szólította fel, miután az közös sajtótájékoztatót tartott a polgármesterrel.

Márki-Zay Péter közölte: a nem augusztus 20-án, hanem 18-án tartott rendezvényen több mint száz nem roma vásárhelyi kóstolta meg a cigányság hagyományos ételeit és beszélgetett velük békés egyetértésben. A városvezető emlékeztetett Lázár János sikeres roma deszegregációs programjára, amelyet még Soros György támogatott 60 millió forinttal. Ennek jegyében előnyben részesíti a felzárkózásukért tenni akaró és hajlandó roma családokat.

Néhány nappal korábban egy ATV-interjúban Vujity Tvrtko megkérdezte a városvezetőt, hogy – miután sok támadás éri – miért nem hívja meg Lázár Jánost egy túrós rétesre, amelynek elfogyasztása során megvitathatnák aktuális problémáikat. Miután a polgármester nem javította ki a riportert, a  Vásárhely24.com felszólította Márki-Zayt: kövesse meg a méltán híres vásárhelyi túrós lepényt.

Félreértés ne essék : itt senki sem hülye, nem is aljas, a nyár volt nagyon meleg. Ez látszott-hallatszott a miniszterelnök kirgizisztáni kirándulásán is. Tartok attól, hogy az ősz is forró lesz, noha Orbán Viktor ezt hivatalosan még nem jelentette be. 

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2024