Korunk női hősei

KÖNYVKRITIKA - LXII. évfolyam, 35. szám, 2018. augusztus 31.

Egressy Zoltán: Júlialepke, harminckét vallomás. Európa Kiadó, Budapest, 2017. 386 oldal, 3490 Ft

A múló évekkel egyre inkább klasszicizálódik Egressy prózanyelve.  Feszesebbé és rövidebbé válnak a mondatok. Korántsem hagy olyan tág teret a gondolat- és mondatritmusok burjánzásának, mint korábban. Vélhetően tudatosan távolítja elbeszélőinek hangját az élőbeszéd rögzítésének az elmúlt években alkalmazott formájától. A döntő többségében női történeteket tartalmazó novellák (vallomások) a valóságismeret ritkán tapasztalható mélységeiről árulkodnak. Korunk női hősei osztják meg életük legféltettebb titkait az Egressy-novellákban.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 39. szám, 2019. szeptember 27.
LXIII. évfolyam, 3. szám, 2019. január 18.
LXII. évfolyam, 45. szám, 2018. november 9.
Élet és Irodalom 2020