A glamourtól a vágóhídig

MŰBÍRÁLAT - TÁRLAT - LXII. évfolyam, 33. szám, 2018. augusztus 17.

(Machen Sie mich schön, Madame d’Ora! – Dora Kallmus, Fotografin in Wien und Paris 1907 bis 1957, Leopold Museum, Bécs. Megtekinthető október 29-ig.)

Korabeli népszerű társasági magazinokban és „menő” divatlapokban Madame d’Ora rendszeresen publikált, nemcsak képeket, hanem cikkeket és úti beszámolókat is, német, francia vagy angol nyelven egyaránt. Ahogyan egyéni bemutatkozásai mellett (Bécstől Berlinen át Londonig) számtalan hazai és külföldi kollektív kiállításon is részt vett (az előbbi helyszíneken túl például Budapesten, Buffalóban, New Yorkban és így tovább).

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 13. szám, 2024. március 28.
LXVIII. évfolyam, 12. szám, 2024. március 22.
LXVIII. évfolyam, 11. szám, 2024. március 14.
Élet és Irodalom 2024