BÉRFESZÜLTSÉG

PÁRATLAN OLDAL - LXII. évfolyam, 33. szám, 2018. augusztus 17.

Van, amit harminc fok felett sem lehet szó nélkül hagyni.

Kedd reggel hallom a Klubrádióban (a Kossuth nekem, sajnos, nem jön be), hogy milliókkal emelkedik a miniszterek fizetése. Ez helyes, hisz értünk dolgoznak, értünk áldozzák fel magukat önzetlenül, éjt nappallá, közpénzt magánvagyonná téve. Mint mondták, Bártfai-Mager Andrea és Süli János ötmilliót fog keresni. Ennyi a minimum, ennyi jár nekik. De az igenis felháborító, hogy a többiek csak 1 782 100 forintot kapnak! Semjén Zsolt pedig ennél is kevesebbet! Ki fogják röhögni a rénszarvasok! Hát nem számít nekünk, mit mondanak rólunk az északi országokban, amiket persze úgyis mindjárt túl fogunk szárnyalni?

Megy haza szegény – szó szerint értem! – Gulyás, Kásler, Palkovics, Pintér és a többi – s joggal morzsol el egy könnycseppet sokat látott szeme sarkában, joggal remeg mindent kibíró gyomra. Ők talán kevesebbet dolgoznak? Ők talán kevesebb eszementséget mondanak? Ők talán kevesebbet hazudnak?

Egyenlő munkáért egyenlő bért!

Javaslom továbbá a bölcsészkarok megszüntetését, a Kurultajon való részvétel kötelezővé tételét és a hazafias nevelés bevezetését a szülészeteken.

A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
LXVII. évfolyam, 36. szám, 2023. szeptember 8.
LXVII. évfolyam, 24. szám, 2023. június 16.
Élet és Irodalom 2024