Ha nem demokráciában élünk, akkor...?

PUBLICISZTIKA - LXII. évfolyam, 31. szám, 2018. augusztus 3.

Tartozom a szakmámnak és az olvasónak azzal a beismeréssel, hogy amikor azt állítom, Magyarország egy ideje már nem demokrácia, hanem egy kompetitív autoriter rezsim; hogy a hivatalos ellenzék tevékenységét (lehetőségeit és korlátait, illetve politikai felelősségét) is ennek alapján kell megítélnünk; illetve, hogy mindenkinek számot kell vetnie azzal, hogy a magyar politikának az orbánizmus és antiorbánizmus közötti választási kényszer a meghatározó törésvonala és az is marad belátható ideig; végezetül, hogy a liberális világrend mély válságban van és nemigen látszik még ennek a válságnak a vége – akkor személyes politikai véleményem mellett érvelek, s ezt nem szeretném a tudományosságra hivatkozással legitimálni.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 1. szám, 2021. január 8.
LXII. évfolyam, 49. szám, 2018. december 7.
LXII. évfolyam, 39. szám, 2018. szeptember 28.
Élet és Irodalom 2021