Vakáció

(A 2018-as magyarországi parlamenti választások emlékére)

PRÓZA - LXII. évfolyam, 31. szám, 2018. augusztus 3.

Néha azért itt is hideg van tavasszal – idegesen húzom össze a széldzsekit a pulcsimon, miközben az ezredik képet csinálom rólad, ahogy épp támasztod vagy a helyére tolod a ferde tornyot. Ha elkészül a tökéletes fotó, amelyen a hajadba éppen jó irányból kap a szél, és a mosolyod is nagyon természetes, akkor kirakod majd instára, hogy a volt faszid lássa, milyen boldog vagy nélküle, ettől szorongás törjön rá, megbánjon mindent, és térden állva várjon a reptéren, könyörögjön, hogy bocsáss meg neki, és te a sok megaláztatás után, amit ő okozott neked, úgy tehess, mintha észre sem vennéd. Ezerötvenkettedik kép, végeláthatatlan tortúra a semmiért, de te csak ezzel a gondolattal a fejedben tudsz elaludni már hónapok óta. Ezerötvenhárom, kérdezem, hogy ez már jó-e, te meg azt mondod, még mindig nem.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 3. szám, 2020. január 17.
LXIII. évfolyam, 32. szám, 2019. augusztus 9.
LXI. évfolyam, 6. szám, 2017. február 10.
Élet és Irodalom 2020