Stille Nacht

PRÓZA - LXII. évfolyam, 28. szám, 2018. július 13.

Délig még nyitva vannak a boltok, lemész, hogy bevásárolj a következő két napra. Hazafelé ballagsz. Hátadon tömött hátizsák, mindkét kezedben teli szatyor, hónod alatt tizenkét guriga vécépapír egybe csomagolva. Hajléktalan közelít a közeli szemetes felé. Fölé hajol, a beltartalmat vizslatja. Begörbített ujjait feltartja; lecsapni készülnek a hirtelen felbukkanó zsákmányra, de a mozdulat végül lassú lesz és puha, és nem a csikktartót célozza. Laza mozdulat emel ki a szemétből egy használt pézsét. Széthajtja, orrát akkurátusan belefújja, gombóccá gyűri, visszadobja.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 47. szám, 2017. november 24.
LX. évfolyam, 49. szám, 2016. december 9.
LVIII. évfolyam, 38. szám, 2014. szeptember 19.
Élet és Irodalom 2019