Sanyi

PRÓZA - LXII. évfolyam, 28. szám, 2018. július 13.

Sanyi. Sanyi. Sanyi! A kurva anyádat, Sanyi, figyeljé már ide, ha szólok, bazdmeg. Hűvös van az aluljáróban, már egy jó fél órája várok, a kopott, vörösre festett oszlopok egyikének támaszkodom. Már ketten léptek közelebb, a nő csak tüzet akart kérni, angolul beszéltünk egymással, nem, itt nem szabad dohányozni, mutatom a táblát, nem is dohányzom, abbahagytam, el sem kezdtem, nevet, zavartan nyúl a hajához, a fürtök meglebbennek, virágillat csapja meg az orromat, kellemes. A másik társalgó egy férfi. Nem társalog. Bámul az arcomba, kezében egy koszos Bibliával, a szakálla már túlnőtt önmagán, várom, hogy madarak csiviteljenek elő belőle, mint a filmekben, vagy vérben forgó szemekkel kezdjen kiabálni, itt a világvége, eljön az apokalipszis, mind meghalunk, van is benne valami, mert tényleg, mind meghalunk, de nem szól, nem forognak a szemek, se vér, se semmi, csak áll, vékony, nikotintól elsárgult ujjai remegve szorítják a könyvet.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 4. szám, 2018. január 26.
LXI. évfolyam, 14. szám, 2017. április 7.
LX. évfolyam, 12. szám, 2016. március 25.
Élet és Irodalom 2019