Édesjólajosom

PRÓZA - LXII. évfolyam, 27. szám, 2018. július 6.

Simán elköltöztünk. Nem volt semmi fakszni, átmentünk és kész. Pakolásztunk, anyázgattunk és most itt vagyunk. Erdőszélen, öreg nénik. Gesztenye néz be az ablakon. Most éppen két galamb sütkérezik az ágon, nem hallok semmit. Könnyen lehet, hogy már süket vagyok, de látom, egymással szemben napfürdőznek álmatagon. Azt hittem ma ébredéskor, még mákonyos szemekkel a fényesen zizegő levelek láttán, hogy már a temetőben vagyok kinn. Ott van ennyi sok fa, padok és csend a melengető napsütésben. Vagy mégis a vágyott mennyország. Az a megváltás, hogy nézek egy szépséges temetőt, szépen, csendben.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2019