MEGBICSAKLOTT

PÁRATLAN OLDAL - LXII. évfolyam, 27. szám, 2018. július 6.

A mostani célunk, hogy helyreállítsuk a demokráciát Európában – mondta Orbán Viktor Brüsszelben a június végi uniós csúcs előtti sajtónyilatkozatában. A miniszterelnök szerint az európai demokrácia megbicsaklott, mivel az európai vezetők nem azt csinálják, amit az emberek elvárnak tőlük.

Néhány nappal korábban nagy többséggel fogadta el a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló különjelentést az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE). A dokumentum szerint az országban fennáll a veszélye az európai értékek súlyos és módszeres megsértésének, ezért indokolt az Európai Unióról szóló szerződés hetedik cikke szerinti eljárás megindítása. Ezzel kapcsolatban a magyar kormányfő Soros-jelentésről beszélt, mondván: az azt készítő Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselőnő Soros György embere.

Más: Kovács Zoltán kormányszóvivő nem zárta ki, hogy spekuláció áll a forint árfolyamzuhanása mögött. A Magyar Nemzeti Bank ezt az álláspontot ugyan nem erősítette meg, de bíznunk kell a kormány jó szimatában. Orbán Viktor és csapata (szemben a Kúriával) intellektuálisan felnőtt feladatához: bármelyik pillanatban nevén nevezheti azt, aki a forint ellen és a magyar gazdaság tönkretételén spekulál.

A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 23. szám, 2021. június 11.
LXV. évfolyam, 13. szám, 2021. április 1.
LXV. évfolyam, 3. szám, 2021. január 22.
Élet és Irodalom 2021