A szabálytalanság sziluettjei

KÖNYVKRITIKA - LXII. évfolyam, 26. szám, 2018. június 29.

Nick Hornby: CiciKrisztus. Fordította M. Nagy Miklós. Helikon Kiadó, Budapest, 2018, 160 oldal, 2799 Ft

Arról van szó, hogy Hornby képes arra, amire csak kevesen: a kiszámíthatatlanság erejével teszi életszagúvá és emberségessé a történeteket, itt sosem az történik, amire számítunk, a szerző hagyja, hadd működjenek maguktól a karakterek, és legyen a következő lépésük bármi, ami meglep, mégis jellemükből fakad. A hétköznapiságba berontó szabálytalanság ereje ez. Miközben a történetek maguk végtelenül egyszerűek, maradjunk például a CiciKrisztusnál, ami a szerző legismertebb és legnépszerűbb novellája.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 11. szám, 2021. március 19.
LXV. évfolyam, 4. szám, 2021. január 29.
LXIV. évfolyam, 43. szám, 2020. október 22.
Élet és Irodalom 2021