Ígyélmama

PRÓZA - LXII. évfolyam, 26. szám, 2018. június 29.

Na most kihúzom a lábom a papucsból, jól megtaposom a szemetet, nehogy meg találjon minket tréfálni, amikor majd visszük kifelé, aztán majd visszük kifelé. Látod, ígyélmama!

Meg úgy él mama, hogy gázzal, mert bevezették neki a jó gázos emberek még tavaly nyáron, hogy tudjon mivel sütnifőzni. Mert mama egyre csak öregszik ám, nem bírja el a gázpalackot, mint négy éve, pláne, ha tele van. Nem mama van tele, édesem, hanem a gázpalack meg a szemetesvödör, de azt mindjárt kiöntjük a fenébe, és akkor nem lesz tele. Csak előbb feltesszük a vizet melegedni, azt meg úgy csináljuk, kislányom, hogy előbb meggyújtjuk a gázt. Ez az egyik művelet, amit neked nem szabad, a másikat meg már úgyis tudod, legalábbis nagyon remélem, hogy egy életre megtanultad: bogyóscukrot keresgélni szigorúan tilos!

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 10. szám, 2024. március 8.
LXVII. évfolyam, 51–52. szám, 2023. december 21.
LXVII. évfolyam, 30. szám, 2023. július 28.
Élet és Irodalom 2024