Küzdelem a keszeggel

PRÓZA - LXII. évfolyam, 25. szám, 2018. június 22.

Megvan! Tegnap végre fogtam egy halat! Életem első igazi nagy halát kifogtam zsebpecával a Halászcsárda mólójáról. Szinte még most is remeg a kezem, ha visszagondolok a küzdelemre, mert azért húzott rendesen. Jó, nem azt mondom, hogy olyan hatalmas volt, de nem egy ilyen kis nyamvadt sneci, hanem egy jól megtermett vörösszárnyú keszeg. Ilyen volt, nézd, mutatom az alkaromon, mekkora. Ilyen, látod? Durva, mi? Jó, lehet, hogy egy kicsit kisebb volt, de nem sokkal. A kezem az izgalomtól is remegett, beismerem, nem csak a hal erejétől, ahogy küzdöttem vele. Nem sok híja volt, hogy szakít, vagy kirántja a kezemből az egész zsebpecát. Mi az, hogy csak ezt az egy halat fogtam?

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 23. szám, 2021. június 11.
LXV. évfolyam, 23. szám, 2021. június 11.
LXV. évfolyam, 23. szám, 2021. június 11.
Élet és Irodalom 2021