Persze, nyilvánvaló

PUBLICISZTIKA - LXII. évfolyam, 24. szám, 2018. június 15.

Nyilvánvaló, hogy minden általánosítás túlzó, leegyszerűsítő és rendszerint igazságtalan. Mégis több mint elgondolkodtató, hogy a hajdanán oly makulátlan, kikezdhetetlen, magas presztízsű s egyöntetű társadalmi elismerést élvező szakmák – mint az orvosi, jogászi – pedigréjén is egyre több a pötty, a maszat, a szégyenfolt kisebb-nagyobb lenyomata. Mi történt? Hogyan jutottunk el odáig, hogy ma már egyáltalán nem ritka s véletlenszerű, hogy egyre több híradás szól milliókat eltüntető ügyvédekről, korrupt és csaló jogi tanácsadókról, az alvilággal, maffiá­val szoros kapcsolatban álló, azzal összejátszó, a szabályokat megkerülő, kijátszó jogász végzettségű igazgatókról, vezetőkről?

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 19. szám, 2018. május 11.
Élet és Irodalom 2021