Igen, ő

KÖNYVKRITIKA - LXII. évfolyam, 23. szám, 2018. június 8.

Benedek Szabolcs: Kádár hét napja. Helikon Kiadó, Budapest, 2018, 376 oldal, 3299 Ft

Történelmi regény, ötvenhatos regény is. Nekem eszembe jutott róla Szilasi László Amíg másokkal voltunk című kisregényfüzére, mégpedig azért, mert ahogyan ott Babitsot, Jókait és Bessenyeit saját babitssága, jókaisága és bessenyeisége előtt látjuk, itt is arról lenne szó, ha sikerülne, amikor Kádár még nem a Kádár. Aztán persze meglátjuk azt is, amikor kiderül Kádár számára, hogy Kádárnak kell lennie. (Idekívánkozna a mondat, hogy: nincs más választása. Szerintem volt.)

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 21. szám, 2021. május 28.
LXIV. évfolyam, 38. szám, 2020. szeptember 18.
LXIV. évfolyam, 25. szám, 2020. június 19.
Élet és Irodalom 2022