MAGYAR ÉJBEN

PÁRATLAN OLDAL - LXII. évfolyam, 22. szám, 2018. június 1.

„Hogyha hagyjuk, a modern idők és az új kordivatok folyamatosan alááshatják azokat a kulturális alapokat, amelyek a cserkészeket cserkészekké, Magyarországot pedig magyar országgá teszik”, mondta a miniszterelnök a 2,5 milliárd forintból felújított nagykovácsi Teleki–Tisza-kastély ünnepélyes átadásán. A „XXI. századi kereszténydemokrácia egyik erőcentrumát” végre birtokukba vehették minap ifjú cserkészeink.

Pótor József, az országos szövetség elnöke viszont arról beszélt, hogy a cserkészet igenis „modern ifjúsági mozgalom”! Úgy tervezik, a kastélyt bérbe adják esküvőkre, konferenciákra, ameddig éppen nem cserkészkednek.

Azért megnyugtató: itt rendezik majd országos és nemzetközi találkozóikat, amelyen felhangozhat a híres cserkészinduló is:

„...Fiúk, fel a fejjel, az óra közel, / Kel a magyar éjben a hajnal. / Most kell az erős kar, a férfiú-mell, / Ezeréves acél-akarattal. / Zúg, mint a harci trombita: / A Lomnic és a Hargita, / Értünk kiált, felénk süvölt / Az ősi föld, a drága föld...”

A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 27. szám, 2020. július 3.
LXIV. évfolyam, 23. szám, 2020. június 5.
LXIV. évfolyam, 22. szám, 2020. május 29.
Élet és Irodalom 2020