Hogyan tartsuk távol a pelét az értékeinktől

PRÓZA - LXII. évfolyam, 20. szám, 2018. május 18.

Nagy nehezen kiderítettem, hogy egyetlen melegkonyhás vendéglátó helye van a községnek, ez pedig az Arany Gyapjú. Naná, hogy a birkaételek voltak a legdrágábbak. Hát ti tudjátok, gondoltam, és fele áron rendeltem egy disznópörköltet tarhonyával, ami szárazabb volt, mint egy autentikus Martini koktél. Visszafogottan fuldokoltam néhány percig, aztán rendeltem egy pohár sört, amit egy olyasfajta figura szolgált fel, mint akit kiszórtak a Z-világháború castingjáról. A kölyök napfényt csak filmeken látott, a szemöldöke pedig csupán emlék volt egy képregény margóján ceruzányi méretű piercinggel odaerősítve. Hogy tud egy ilyen itt megélni?

Korsó sör, heveny pálesz: ismerkedem a helyi gasztronómiával. Kísérőim megpróbálnak közelebb csusszanni a rusztikus fapadokon. Látom, hogy szurkolnak, csak éljem túl a vacsorát, mert utána beszélgetni fogunk.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 1. szám, 2024. január 5.
LXVII. évfolyam, 25. szám, 2023. június 23.
LXVI. évfolyam, 38. szám, 2022. szeptember 23.
Élet és Irodalom 2024