„Auschwitz tüze sosem alszik ki”

KÖNYVKRITIKA - LXII. évfolyam, 20. szám, 2018. május 18.

Gideon Greif–Itamar Levin: Felkelés Auschwitzban. A zsidó „Sonderkommando” 1944. október 7-ei felkelése. Fordította Győri László. Európa Könyvkiadó, Budapest, 2017, 379 oldal, 3990 Ft

Laikusok számára is érthetően megszövegezett, lendületesen olvasható történetírói munkát kap kezébe az olvasó, bőséges bibliográfiával, jegyzetapparátussal, valamint fotókkal, rajzokkal ellátva. De a gazdag és sokrétű forrásanyagot feltáró, a tanúvallomások hitelességét folyamatosan és árnyaltan mérlegelő szöveg olvastán a befogadó egyre inkább úgy érzi, mintha egy fragmentumokba komponált polifon regényt tartana kezében, valahonnan a Kafka-Pilinszky-Borowski-Kertész életművekkel jelzett átokföldje mélyéről kiásva.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 47. szám, 2022. november 25.
LXVI. évfolyam, 43. szám, 2022. október 28.
LXVI. évfolyam, 17. szám, 2022. április 29.
Élet és Irodalom 2023