OSZTÁLY, VIGYÁZZ!

PÁRATLAN OLDAL - LXII. évfolyam, 18. szám, 2018. május 4.

Kezdetben csak zavart, később bosszantott, most már úgy gondolom, elég volt. A civil rádiós és tévés műsorvezető következetesen osztályfőnökként említi a jelenlegi magyar miniszterelnököt. Ez roppant sértő és igazságtalan! Mint többször volt—korántsem hibátlan – osztályfőnök, visszautasítom a párhuzamot. Főbb indokaim:

Az osztályfőnök (OF) igyekszik a rá bízott diákok mindegyikével legalábbis normális kapcsolatban lenni. Nem csak az osztály felével, harmadával.

 Ha probléma adódik, az OF nem önkényeskedhet: többszörös ellenőrzés alatt áll, a szülőkről nem is beszélve. Ha rendkívüli szülői értekezletet hívnak össze, nem teheti meg az OF, hogy nem megy el rá! És azt sem engedheti meg magának, hogy nem válaszol az ott feltett kérdésekre. Súlyos konfliktus(ok) esetén belátja, a húr nem feszíthető tovább, s bizony maga kéri „visszaléptetését”.

 Az OF felel a pénzügyekért: nem kótyavetyélheti el az osztálypénzt, nem rendelkezhet vele kénye-kedve szerint, a közösség tagjaival együtt dönt e kérdésben (is).

És hát legfőképpen felelősnek érzi magát diákjai jelenéért és jövőjéért egyaránt.

Hát ne legyek megbántva, ha „leosztályfőnöközik” a miniszterelnököt?

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 2. szám, 2024. január 12.
LXVII. évfolyam, 51–52. szám, 2023. december 21.
Élet és Irodalom 2024