4:0?

PÁRATLAN OLDAL - LXII. évfolyam, 17. szám, 2018. április 27.

 „Az újraszámolásról pedig azt mondanám ilyen arányok mellett, hogy én futballmeccsre járó ember vagyok, olyan ez, amikor nyerünk 4:0-ra, és az ellenzék követeli, vagy az ellenfelünk követeli a gólok újraszámlálását. A meccset lefújták, ez van” – jelentette ki a miniszterelnök április 20-án a Kossuth rádióban elhangzott interjúban.

Azt már nem tette hozzá, hogy a játék szabályait maguk írták, és kizárólag ők fogadták el, az ellenfél véleményét figyelmen kívül hagyták. Azt elismerésre méltóan számították ki, hogy a másik oldalon nem lesz szervezett csapatjáték, sok az egyénieskedő játékos. A találkozót lejtős pályán játszották, s mivel az egy félidős volt, nem volt kapucsere. Vagyis: az ellenfél minden akció­ját a lejtő aljáról volt kénytelen elindítani, és szünet híján nem tudta rendezni a sorokat. Azt sem említette Orbán Viktor, hogy a meccset házi bíró vezette, és a neki elvileg segítő taccsbírók sem jelezték a különböző szabálytalanságokat, a videóbíró jelzéseit nem vették figyelembe.

Az interjúban a régi-új miniszterelnök elmondta még: a politikában gyakrabban veszít az ember, mint nyer, és ezzel a politikusoknak érdemes az elején kalkulálni. Azt már tapasztaltuk, hogy ő mennyire tud veszíteni. Ennek alapján nem gondolnám, hogy ennyi győzelem után, pályája csúcsán is kalkulál ezzel.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2024