A jogállamiság helyreállítása körül kell egyesíteni az erőket

Beszélgetés Leszek Balcerowicz lengyel közgazdásszal

INTERJÚ - LXII. évfolyam, 14. szám, 2018. április 6.

„Nem érdekel, hogy hívják a pártokat. Ma az a feladat, hogy a jogállamiság helyreállítása körül egyesítsük a politikai erőket. Egy óriási koalícióra van szükségünk! Ne azok az ügyek legyenek előtérben, amelyek megosztanak!” – mondja a lengyel Szolidaritás volt gazdasági szakértője, a gazdasági reformok atyja. A most hetvenesztendős, korábban két kormányban is miniszterelnök-helyettes-pénzügyminiszter, majd jegybankelnök Leszek Balcerowicz ma a civil szférában dolgozik.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 30. szám, 2019. július 26.
LXIII. évfolyam, 17. szám, 2019. április 26.
LXII. évfolyam, 49. szám, 2018. december 7.
Élet és Irodalom 2021