TESSÉK ABBAHAGYNI!

PÁRATLAN OLDAL - LXII. évfolyam, 14. szám, 2018. április 6.

Kétezer fizetett ember dolgozik most Magyarországon azon, hogy az előttünk álló választások során megbuktassák a kormányt – közölte a Kossuth rádióban nagypénteken Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette: információkkal, jelentésekkel, elemzésekkel rendelkeznek, így névre szólóan is tudják, hogy kicsodák dolgoznak Magyarország bevándorlóországgá alakításán.

A miniszterelnök tehát folytatta március 15-én elhangzott fenyegetését, aminek célpontja lehet mindenki, aki útjában áll. Feltételezésem szerint Orbán már korábban eljutott az egykori ÁVH vagy a Gestapo modern kori változata kiépítésének gondolatáig, csak vár egy újabb, eddigi uralkodását megerősítő, kívülről nézve legitimnek látszó „népítéletre”. Kovács Ober­sturm­führer (hivatalosan kormányszóvivő) például több mint egy éve azt mondta az ATV-nek adott interjújában, hogy a civil szervezetek abszurd koalíciót alkotnak az embercsempészekkel és a terrorista-szervezetekkel a menekültkérdésben. Ha ez igaz lett volna, miért nem folytatták le az eljárást ellenük? A koncepció azonban már akkor kész volt, csak a perek maradtak el egyelőre.

Minden közvélemény-kutatás szerint a Fidesz mögött állók száma kevesebb, mint az ország lakosságának fele. Ott van azonban a centrális erőre szabott választási törvény, amelynek egyfordulóssá tétele csekély esélyt ad a sokszínű ellenzéknek. A bevándorlóország hamis veszélyét vizionáló, az emberek félelmére apelláló kormányfő ma még meghatározhatatlan ideig kábíthatja a mögötte állókat, de egyszer üt az óra, és kiderül: a választási győzelem, ha mégoly nagy is, pirruszi lesz.

Emlékezzünk Királyhegyi Pál örökbecsű, Sztálinnak szánt, ám fel nem adott táviratára: „A rendszer nem vált be. Tessék abbahagyni!”

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2024