MAJD

PÁRATLAN OLDAL - LXII. évfolyam, 14. szám, 2018. április 6.

Kerületem New York Timesa, az Újbuda a március 28-i számban címlapon hozza a nagyszerű hírt, amit a gyengébbek kedvéért a harmadik oldalon kissé bővítve fényképes cikkben is megismételnek: „Projektcég alakul a dél-budai új centrumkórház beruházásának lebonyolítására, az erről szóló előterjesztés hamarosan a kormány elé kerül.” A Szent Imre Kórházban tartott sajtótájékoztatón Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár kiemelte, hogy a kórház építése példaértékű, Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője a rá mindig jellemző visszafogottsággal úgy fogalmazott, hogy az új intézmény a XXI. század minden kihívásának megfelel majd, ráadásul az építéssel párhuzamosan „jelentős közúthálózat-fejlesztés is zajlik” szintén „majd”, Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott pedig elmondta, hogy a létesítmény funkcióit tekintve kiemelt sürgősségi centrum lesz, helikopterleszállóval, saját mentőállomással, nővérszállóval, sportpályával, bölcsődével, óvodával.

A magyar időkben – az igeidőkre gondolok – némileg tájékozottak számára is világos a talán nem ellenzéki, de mindenképp szigorú tárgyilagosságra törekvő újság (az említett számban a kerület polgármestere mindössze négy fotón látható) cikkének lényege: még nincs szuperkórház, sőt még projektcég sincs, az előterjesztés is csak hamarosan kerül a kormány elé. A magyar egészségügy e pillanatban semmilyen kihívásnak nem felel meg, próbálja meg valaki, esetleg az államtitkár vagy a miniszter, vasárnap kihívni a mentőt vagy az ügyeletet, de mindegyiknek meg fog felelni majd.

Ez a majd a kormány, a Fidesz egyik kulcsszava.

Majd minden jó lesz, csak szavazzunk rájuk most, nekik Magyarország az első.

Őszintén remélem, feltehetően hiába, hogy Magyarországnak nem ők lesznek azok.

Ha maradéktalanul bíznék ebben, joggal kaphatnék helyet a szuperkórház egy jól szeparált osztályán, kilátással a mentőállomásra és a sportpályára. Hát még ha elhinném az ilyen híreket! Bár közveszélyes nem én vagyok.

A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
LXVII. évfolyam, 36. szám, 2023. szeptember 8.
LXVII. évfolyam, 24. szám, 2023. június 16.
Élet és Irodalom 2024