SALSÁRA, MAGYAR!

PÁRATLAN OLDAL - LXII. évfolyam, 13. szám, 2018. március 29.

A 28 éves szimpatikus Indri Dániel Janisz a Los Angeles-i Egyesült Magyar Ház Kőrösi Csoma Sándor program ösztöndíjasa.

Az Orbán-kormány még 2013-ban milliárdos közpénzzel indította útjára ezt a programot, amelynek célja a nemzeti kultúra terjesztése és a magyarságtudat emelése a diaszpórában.  A budapesti illetékesek szerint közpénzből fizetett ösztöndíjasokra van szüksége a világ magyarságának, akik kilenc hónapos turnusokban erősítik a nemzettudatot.

Indri nemrég arról számolt be, hogy 2018. február 10-én nagy számban érkeztek a táncolni vágyó amerikai magyarok a Házba, különleges esemény várta őket. Hagyományőrző magyar táncházról lehet szó, gondoltam.

Nem egészen.  Valentin-napi Salsa extravaganzával lepte meg a kaliforniai diaszpórát. Azért fizetik Budapestről, hogy Salsa-estet szervezzen Los Angelesben? – morfondírozok magamban. Két profi tánctanártól leshették el a lépéseket a résztvevők, és a latinos ritmusokra mindjárt lehetett táncolni is.  A pozitív visszajelzéseknek alapján a jövőben minden hónapban lesz Salsa-est a Magyar Házban.  

Mert ez a kormány az első perctől kezdve nyilvánvalóvá tette, hogy minden magyar ember fontos, akárhol éljen is a világon.  Ha Salsa kell az egészséges magyarságtudathoz, akkor azt is biztosítja.  

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 14. szám, 2024. április 5.
LXVIII. évfolyam, 12. szám, 2024. március 22.
LXVIII. évfolyam, 7. szám, 2024. február 16.
Élet és Irodalom 2024