BOLONDOK HAJÓJA

PÁRATLAN OLDAL - LXII. évfolyam, 12. szám, 2018. március 23.

Az ember csak találgathat, hogy március 6-án a kancelláriaminiszter miért vállalt főszerepet abban a kétperces videóban, amely Bécs Favoriten kerületében készült: Lázár János kommentárja szerint az utcák piszkosak, szegényesebb a környezet, és nagyobb a bűnözés, mert a bevándorlókon kívül csak fehér keresztény nyugdíjasok élnek itt. A film nemcsak hazug, hanem mélységesen rasszista.

Az nem lepett volna meg, ha a Fidesz váltott műszakban megjelenő udvari bolondjai, például Németh Szilárd, Kósa Lajos vagy Halász János léptek volna színre úgy, ahogy Lázár tette. Elképzelhető, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson elszenvedett vereség miatt osztotta rá ezt a szerepet a Vezér, mondván: a város bukott császára hozza vissza az elveszni látszó néhány százalékot.

Azt is lehet tudni, hogy a magyar választók mintegy fele – még az is, aki ismeri Bécset – elhiszi ezt a blődséget. Ha ez április 8-án is bebizonyosodik, a másik felének tudomásul kell vennie: vagy elköltözik, vagy továbbra is a bolondok hajóján utazik.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2024