ERŐS BÁSTYA?

PÁRATLAN OLDAL - LXII. évfolyam, 11. szám, 2018. március 14.

Vajon milyen következményekkel járt volna, ha a hatalom nem avatkozik közbe, s Alföldi Róbert részt vehet a Zalaegerszegen meghirdetett közönségtalálkozón? Meghallgatja pár száz ember, a helyi nyilvánosság kivétel nélkül Fidesz-közeli médiumaiban esetleg megjelenik a kulturális eseményről egy kép, képaláírás meg persze néhány Face­book-bejegyzés. Aligha hiheti bárki, hogy ez befolyásolta volna az április 8-ai szavazatok megoszlását. De lám, a hatalom helyi megtestesítője mégis ezt hitte. Mi járhatott a fejében? Miközben kormányunk és pártja erős bástyának tüntetve fel magát, Magyarországot, mi több Európát védelmezi hősies küzdelemmel, vidéki potentátja egy közönségtalálkozótól ijed meg?

Ha valami erősnek bizonyult ebben a történetben, az a fortélyos félelem. A letiltás után civil kezdeményezés indult a közönségtalálkozó megszervezése érdekében, de senki sem akadt, aki a történtek után helyet mert volna adni a rendezvénynek.

Végül is országos botrány kerekedett ebből a dologból is, éppúgy, mint néhány héttel korábban, amikor pár zalaegerszegi fideszes önkormányzati képviselő nagy bátran arra szavazott, hogy megismerné a Elios féle közvilágítási anomália iratait, másnapra azonban meg kellett gondolniuk magukat. Hamarosan kiderül, mi befolyásolta jobban az erőviszonyokat.

A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 39. szám, 2018. szeptember 28.
LXII. évfolyam, 36. szám, 2018. szeptember 7.
LXII. évfolyam, 32. szám, 2018. augusztus 10.
Élet és Irodalom 2024