A 722-es járat

PRÓZA - LXII. évfolyam, 11. szám, 2018. március 14.

– A 722-es járattal húsz perc alatt a Kelenföldön vagytok. Ott felszálltok a 4-es metróra, az elvisz benneteket a Kálvin térig. Onnan már a kék metróval vagy a 47–49-es villamossal pikk-pakk a Deák téren vagytok – soroltam Diósd és a belváros közti legoptimálisabb útvonaltervet, amelyet az internetről töltöttem le. – Viszonylag gyorsan beértek – próbáltam lelket önteni a lányokba.

A konyhaasztalnál ültünk, mintha tárgyalásra, méghozzá komoly üzleti tárgyalásra készültünk volna. Az egyik oldalon a feleségem és én, a másikon Lilla és Adrienn. A feszültséget oldandó az útvonaltervet, amelyet korábban kinyomtattam, áttoltam az ő térfelükre, mint egy békeszerződést vagy egyezséget. A gyerekek az asztal másik oldaláról kába tekintettel bámultak ránk; nem tűntek túl lelkesnek az ötlettől, hogy a Belvárosból Diósdra költözünk.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 26. szám, 2017. június 30.
LXI. évfolyam, 12. szám, 2017. március 24.
Élet és Irodalom 2018