„Előbb-utóbb mindenki meglesz”

Beszélgetés dr. Tiszeker Ágnessel, a Magyar Antidopping Csoport ügyvezető igazgatójával

INTERJÚ - LXII. évfolyam, 10. szám, 2018. március 9.

Nem az a siker, ha megbukik egy sportoló. Dr. Tiszeker Ágnes sokallja a tavalyi 17 magyar doppingesetet, és nem tartja életszerűnek, hogy a bukottak közt egyetlen úszó sincs. A magyar sport fertőzöttsége mellett a Richard McLaren kanadai jogász és független szakértő által készített és pár héttel a riói olimpia előtt nyilvánosságra hozott jelentésről is kérdeztük, amely pontosan feltárta, hogy a 2014-es szocsi téli olimpián az oroszok elképesztő trükkökkel játszották ki a doppingellenőrzést, és hogy a tiltott teljesítményfokozók használatát az orosz államgépezet nem pusztán eltussolta, hanem felügyelte és szervezte is. A McLaren-jelentéssel az is világossá vált, hogy a sporttörténelem legnagyobb doppingbotrányai közül egyet sem sikerült doppingvizsgálatokkal lebuktatni, mindegyikre csak utólag derült fény, vagy azért, mert valaki kilépett a rendszerből, és részletekbe menően mesélt a mechanizmusokról, vagy mert a sport világától távoli bűnöldöző szervek tárták fel, pontosan mi és hogyan történt.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 5. szám, 2021. február 5.
LXIII. évfolyam, 6. szám, 2019. február 8.
LXII. évfolyam, 25. szám, 2018. június 22.
Élet és Irodalom 2021