Nem ötös

MŰBÍRÁLAT - TELEVÍZIÓ - LXII. évfolyam, 10. szám, 2018. március 9.

(Tv Paprika, Jamie Oliver: Öt összetevő)

Sokféle divat van, de a trendet egyfelől az utazós és/vagy gasztrotörténeti műsorok uralják, ezek legalább annyira turisztikai műsorok is, mint amennyire főznek bennük. Van olyan, ahol amerikai éttermeket, másutt a francia vidék pékjeit mutatják be, de természetesen temérdek olyan is akad, ahol a séf csak úgy utazik, megkeresi a helyi „adatközlőt”, aki a narráció szerint autentikusan készíti el az adott fogást, majd az utazó séf elkészíti ugyanezt fúziósan újragondolva. A divatot folyton alakító Jamie Olivernek is volt ilyen sorozata évekkel ezelőtt, de most inkább a változó színvonalú másodvonal tévés séfjei csinálják ezt, és ha nem is olyan szellemesek a főhősök, és egy idő után unalmas, hogy mindig az ausztrál sivatag közepén készül a ragu, és mindig kókusztejes, az biztos, hogy fenemód megtanultak filmezni a nemzetközi mezőnyben, szinte mindegyik sorozatot igényesen fényképezik.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 50. szám, 2018. december 14.
LXII. évfolyam, 48. szám, 2018. november 30.
LXII. évfolyam, 46. szám, 2018. november 16.
Élet és Irodalom 2018