Cayenne-i bors

PRÓZA - LXII. évfolyam, 10. szám, 2018. március 9.

– Szerelmes a szakácsnő! – jegyezte meg asztaltársának fintorogva dr. Gerecsei, egy ügyvédi iroda alkalmazottja, aki most töltötte ebédidejét első alkalommal a Faló bisztróban.

A fiatal jogász néhai nagyanyjától tanulta ezt a szófordulatot; abban a kis dél-dunántúli faluban, ahol az öregasszony lakott, ezt mondták az emberek, ha a háziasszony véletlenül elsózta az ételüket. A dr. Gerecseivel szemben ülő férfi, egy cég kereskedelmi képviselője, csupán udvariasságból bólintott a megjegyzésre, miközben belemártotta kanalát a palóclevesbe. Tegnapelőtt érkezett haza New Yorkból, s a hosszú repülőúton megnáthásodott a klímaberendezéstől, nemigen érezte az ízeket.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 48. szám, 2022. december 2.
LXVI. évfolyam, 46. szám, 2022. november 18.
LXVI. évfolyam, 32. szám, 2022. augusztus 12.
Élet és Irodalom 2023