Provokátorok

PUBLICISZTIKA - ELSŐ OLDAL - LXII. évfolyam, 9. szám, 2018. március 2.

Ungváron felgyújtották a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség székházát. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke kapásból kijelentette: „a helyzet kialakulása mögött egyértelműen az a több hónapja zajló, központilag irányított magyarellenes kampány áll, amelyben az ukrán és azon belül az ukrán állami média is az élen járt.” Igaz, eddig semmilyen nyomozati eredményt nem hoztak nyilvánosságra. Németh nyilatkozatából leginkább az derül ki, hogy fogalma sincs az ukrán média viszonyairól és működéséről, de állítása határozott, ő ezt biztosan tudja. Vajon honnan?
Az ukrán politikusok – a valóban magyarbarát Hennagyij Moszkal kárpátalji kormányzótól Pavlo Klimkin külügyminiszterig – egészen mást mondanak. Szerintük a magyarellenes cselekmények orosz kezdeményezésű provokációk. Ezt több és konkrétabb, ráadásul valós vagy valószínűsíthető adat igazolja.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 27. szám, 2019. július 5.
LXIII. évfolyam, 24. szám, 2019. június 14.
LXIII. évfolyam, 20. szám, 2019. május 17.
Élet és Irodalom 2019