SOROS A HÁLÓBAN IS

PÁRATLAN OLDAL - LXII. évfolyam, 9. szám, 2018. március 2.

A 43 éves Eric Greitens, Missouri állam kormányzója egyfajta politikai csodagyerek. Az amerikai politikus a tengerészgyalogosok elitalakulatánál szolgált, oxfordi Rhodes ösztöndíjas volt, nős és két kisfiú boldog papája. Korábban a demokrata pártot támogatta, de két éve republikánusként választották meg kormányzónak. 
A nős mintapa még 2015-ben összemelegedett egy férjezett fodrásznővel, akivel pikáns szexjátékokat találtak ki. A hálószobai hancúrozás hőfokát azzal emelték, hogy Greitens a bekötött szemű és megkötözött meztelen hölgyről, annak tudta nélkül, fényképet is készített.  
A hölgy ugyan készségesen résztvett a játékban, de a fényképről nem tudott. Miután Greitenst kormányzóvá választották, a politikus megfenyegette, ha nyilvánosságra hozza kapcsolatukat, akkor publikálja a kompromittáló képet. 
A pásztorórákról a hölgy férje is tudomást szerzett, válópert indított, és persze a sajtó is megneszelte a dolgot. Greitens elismerte, hogy megcsalta a feleségét, de hát politikusoknál mindennapos dolog az. A jogi probléma abból adódott, hogy egy 20 éves helyi törvény szerint ha valaki digitálisan tárol zsarolásra is használható (pl. meztelen) fényképeket, amelyeket ráadásul az áldozat beleegyezése nélkül készítettek, az bűnténynek számít. Korábban másokat is elítéltek hasonló vád alapján.
A helyi államügyész kivizsgálta az ügyet, és nem volt más választása, mint a vádemelés. Greitens azt állítja, hogy ártatlan, nem hajlandó lemondani, összeesküvést gyanít. Több törvényhozó mielőbbi lemondását sürgeti.
A zsenáns helyzetben a kormányzó hívei végül megtalálták a bűnöst. A helyi republikánusok nyilatkozatot adtak ki, miszerint az ügyért Soros György hibáztatható! Hiszen a helyi ügyész, aki egyébként egy afroamerikai hölgy, és aki a kormányzó hálószobatitkait hivatalból volt köteles kutatni, nyilvánvalóan „Soros embere”. Soros pénzelte a kampányát, így hát nem meglepő, hogy a „Soros-hálózat” már a hálószobákban is szimatol.

A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 49. szám, 2022. december 9.
LXVI. évfolyam, 48. szám, 2022. december 2.
LXVI. évfolyam, 47. szám, 2022. november 25.
Élet és Irodalom 2023