Hasad és változik

KÖNYVKRITIKA - LXII. évfolyam, 9. szám, 2018. március 2.

Deres Kornélia: Bábhasadás. Jelenkor Kiadó, Budapest, 2017, 76 oldal, 1499 Ft

A kötet címe határhelyzetet jelöl. Valami már elmúlt, de valami még nem következett be, egy korszak már lezárult, de még nem jött el az új, egy állapot már a múlté, de még nem látni, pontosan mi is lesz helyette. Ez a határhelyzet sarkallja értékelésre, a helyzet leírására, elemzésére a szerzőt. Arra, hogy minél pontosabban lefesse azokat a gondolatokat és folyamatokat, melyek elvezettek ehhez a hasadáshoz, illetve arra, hogy megértse, milyen szabályok vagy éppen esetlegességek szerint megy tovább a történet. A szövegek célja tehát a leírás és az abból fakadó megértés – a test, az agy érzékelésének megértése, valamint az emberi kapcsolatok dinamikájának megfejtése.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 39. szám, 2017. szeptember 29.
LXI. évfolyam, 12. szám, 2017. március 24.
LXI. évfolyam, 7. szám, 2017. február 17.
Élet és Irodalom 2019