Nincs tiszta tekintet

KÖNYVKRITIKA - LXII. évfolyam, 8. szám, 2018. február 23.

Závada Péter: Roncs szélárnyékban. Jelenkor Kiadó, Budapest, 2017, 87 oldal, 1699 Ft

Úgy tűnik, hogy a Roncs szélárnyékban nem tud elmozdulni az „újholdas” paradigmáktól, így hiába az esetleges kísérletező kedv, túlmutatni sem képes azokon. A versek statikussága végső soron a kötet gondolati komplexitását is megkérdőjelezi, ennél azonban nagyobb probléma, hogy olvasás közben mindvégig ott motoszkál bennünk a kérdés: mi is a valódi tétje ennek a tájköltészetbe íródó testpoétikának?

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 7. szám, 2019. február 15.
LXI. évfolyam, 47. szám, 2017. november 24.
Élet és Irodalom 2020