ERŐFORRÁS URAM!

PÁRATLAN OLDAL - LXII. évfolyam, 7. szám, 2018. február 16.

Tegyünk most úgy, mintha én lennék az a miskolci kórházigazgató, aki a „megrendült egészségem” miatt nem tudom ellátni a feladatokat, ezért a megbízatásom egyik percről a másikra megszűnt. Ha megengedi, a történet néhány részletét nem tudom szó nélkül hagyni.

Először is kitűnő egészségnek örvendek, hála a kollégáim gondoskodásának. De érdekelne, hogyan jutott Ön hozzá személyes adataimhoz, és hogyan jutott tudomására egészségi állapotom „megrendülése”. Melyik orvos, melyik intézmény végezte a vizsgálatot és állította fel a kórismét? Melyik orvosi napló melyik sorszámán található a vizsgáló orvos kódja, pecsétje, mi a kódja az „egészség megrendülése” nevű kórnak, és mi a neve az ellene ajánlott terápiának? Arra sem emlékszem, hogy „foglalkozásügyi egészségügyi” vizsgálatra kaptam volna uraságodtól beutalót.

Erőforrás Uram! Ön csakis törvénytelenül, jogellenesen juthatott az egészségi, pláne a „megrendülési” adataim birtokába. Tetézte azzal, hogy ugyancsak jogsértő módon azokat a nyilvánosság elé tárta.

Erőforrás Uram! Orvos vagyok, ezért a „megrendülésemet” először is magamnak kellett volna diagnosztizálnom. Ennek tudatában becsületbeli kötelességem, hogy azonnal megváljak a főigazgatói forgófotelemtől, és ne hátráltassam az intézmény munkáját, ne akadályozzam a feltörekvő ifjabb nemzedék felemelkedését. Súlyos becstelenségre vall, ha ezt elmulasztottam. Ami pedig a feladatom „el nem látását” illeti, annak sok oka lehet. Tudatlanság, hanyagság stb. Miért éppen az egészségi, illetve a „megrendülési” okot választotta Ön a kirúgásom indokául? Amit – amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik, szimpla hazugságnak kell tartanom.

Erőforrás Uram! Önnek hatalmában áll engem indoklás nélkül kirúgni. De ahhoz nincs joga, hogy személyes adataimmal visszaélve, azokat meghamisítva, nyilvánosságra hozva, becsületembe gázolva indokolja a kirúgásomat.

Elvárom a bocsánatkérését!

Levelemnek még hasznát is veheti – mondjuk – a következő igazgató kirúgásakor, ha például az illető nem tudta a két, lelkesítő sajtóközleményt produkálni.

Hasznos munkát kíván egykori „betege”.

A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 34. szám, 2018. augusztus 24.
LX. évfolyam, 2. szám, 2016. január 15.
LIX. évfolyam, 23. szám, 2015. június 5.
Élet és Irodalom 2024