Börtönballadák

KÖNYVKRITIKA - LXII. évfolyam, 4. szám, 2018. január 26.

Büky Dorottya: Angyalboksz. Nehézfiúk a börtönéletről. Ad Librum Kiadó, Budapest, 2017, 192 oldal, 3490 Ft

Büky Dorottya szabadult „köztörvényesekkel” készült Angyalboksz című kötete 7 interjút tartalmaz, 7 tévelygő, ám új életre törekvő férfi sorsát ismerjük meg. Elképesztő sorsdrámák, különös véletlenek. Viszolygástól az eufóriáig terjedő érzelmi skálát élhet meg az olvasó, bár a könyv nem bulvár-borzongást szeretne kiváltani. „Az idegenkedés csak addig tart, ameddig a kívülállás” – írja Feldmár András az előszóban. Büky Dorottya néhány hét alatt győzte le belső ellenállását, miután a balassagyarmati börtönparancsnok kérésére 7 évvel ezelőtt elvállalta, hogy önkéntes társaival együtt Mesekört tart a fogvatartottaknak.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 34. szám, 2021. augusztus 27.
LXV. évfolyam, 3. szám, 2021. január 22.
LXIII. évfolyam, 36. szám, 2019. szeptember 6.
Élet és Irodalom 2021