LESZ KÓRHÁZ!

PÁRATLAN OLDAL - LXII. évfolyam, 3. szám, 2018. január 19.

Hamarosan szuperkórház épül Budapesten. Ez azért is nagy dolog, mert a hazai viszonyok között lassan egy átlagosat is nehéz elképzelni. Már azok is biztosak lehetnek az elkészültében, akik eddig hitetlenkedve hallgatták a nem mindennapi egészségügyi intézményről keringő híreket.

Eddig irodalmi alkotásokról úgy állapították meg, hogy a sci-fi műfajba sorolhatók-e, hogy szerepel-e bennük jól működő kórház. Ennek vége.

Biztosítéknak itt van Vida Máté kilencórás várakozása vakbélműtétre vagy Kleisz Márk kórházi fertőzése, amely miatt nem tud edzeni. Ők nem pékek, híres művészek, tudósok vagy tanárok, hanem futballisták, így fájdalmas sóhajuk ebben az országban a legmagasabb szinten is harsonaként hat.

Mégsem járja, hogy miközben üresen csillogó stadionok már a negyedosztályba is épülnek, a felcsúti akadémia teakonyhája jobban felszerelt, mint egy átlagos intenzív osztály, és futószalagon termeli a magyar utánpótlásrendszer a zsonglőröket, pont ezen a kellemetlen banánhéjon csússzon el a magyar felemelkedés záloga. Hogy jön ahhoz az egészségügy, hogy elgáncsolja kapura törő futballunkat?

Amúgy jól állunk. Kapitányunk, aki össztársadalmilag is elégedett a magyar viszonyokkal, van már, meccseket pedig mostanság nem játszunk, ami napról napra erősíti a jövőbe vetett hitet. Ezen nem múlhat.

De őszintén szólva ki gondolta volna, hogy kórház is kell?

A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 43. szám, 2020. október 22.
LXIV. évfolyam, 28. szám, 2020. július 10.
LXIII. évfolyam, 12. szám, 2019. március 22.
Élet és Irodalom 2024