Ókontri

PRÓZA - LXI. évfolyam, 51-52. szám, 2017. december 20.

(42) Steve állt az úton, a bejáró előtt, és nézett a traktora után. Csak a kaput akarta becsukni, de nem bírta megállni, hogy ne kullogjon ki az útra.

A traktor már távol, a laposon járt, és csak a kéménye látszott belőle, a kémény fölött a kékes füst, mert a többit eltakarta a pótkocsi, de ahogy a kanyarba ért, és ráfordult a patak hídjára, oldalról megmutatta magát. A híd után, az újbóli egyenes szakaszon került ismét fedésbe. Addig követte a járműegyüttest, míg a darnói elágazásnál, ahol végleg a falu felé kanyarodott az út, el nem tűnt a hegylába mögött.

Nem ment még be. Tekintetét továbbra is az eltűnési pontra szegezte, mintha még mindig ott lenne a traktor és vontatmánya, mintha megállította volna valami csoda, és nem engedné tovább, mi több, megfordítaná, és visszahozná. De nem volt ott, nem volt ott az égvilágon semmi.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 43. szám, 2017. október 27.
LXI. évfolyam, 19. szám, 2017. május 12.
LXI. évfolyam, 4. szám, 2017. január 27.
Élet és Irodalom 2018