Mire való a nyelv?

PRÓZA - LXI. évfolyam, 51-52. szám, 2017. december 20.

Honnan tudom, hogy karácsony van? Hát a naptárból. No, de a naptár nem mondja meg, hogy ma hányadika van: azt csak a többi embertől lehet megtudni – akár szóban, akár levélben, akár a ma megvett újság fejlécében, de csak egymást tudjuk tudósítani arról, hogy hányadika vagy milyen nap van. Az embernek mint lénynek egyik fő jellemzője, hogy állandóan a társaitól akar megtudni dolgokat: hol a dugóhúzó?, anyádék ma jönnek?, édes, te védekezel? És ez nem valami újdonság: minél egyszerűbb, primitívebb kultúrájú egy emberi közösség, annál többet beszélnek, magyarán be nem áll a szájuk.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 6. szám, 2017. február 10.
LXI. évfolyam, 3. szám, 2017. január 20.
LXI. évfolyam, 3. szám, 2017. január 20.
Élet és Irodalom 2018