Kovács János beszéde

PRÓZA - LXI. évfolyam, 51-52. szám, 2017. december 20.

Élt egyszer egy ember, akit Kovács Jánosnak hívtak.

De abban az országban, ahol élt, mindenki mást is Kovács Jánosnak hívtak.

Kivéve az asszonyokat, őket Kovács Jánosnénak.

A szüleik a fiúgyerekeiket Kovács Jánosnak nevezték el, a lánygyerekeket pedig igyekeztek férjhez adni, hogy minél hamarabb Kovács Jánosnék lehessenek.

Ez az ország, ahol éltek, a Kovács Jánosok és a Kovács Jánosnék országa, éppen Európa közepén volt.

Európa viszont nem egy ország, hanem több ország összessége, ezért belefér egy csomó más ország is.

Így történhetett, hogy ez a Kovács János egyszer elment a déli határszélre.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LX. évfolyam, 16. szám, 2016. április 22.
LIX. évfolyam, 3. szám, 2015. január 16.
LVIII. évfolyam, 29. szám, 2014. július 18.
Élet és Irodalom 2018